Kun je merinowol ook in de zomer dragen?

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 09:32

Ja, in de zomer kun je merinowol kleding dragen. Met name het ondergoed zoals een T-shirt of hemd zijn zeer geschikt om te dragen als het warm is.

Merinoswol is een natuurlijk product (van het merinosschaap) en heeft uitstekende ademende eigenschappen. Bovendien krijgen bacteriën geen kans waardoor de kleding niet gaat stinken of vies gaat ruiken.

De kleding is verkrijgbaar in verschillende diktes waardoor je in de winter wat dikkere kleding kan dragen en in de zomer juist dunne kleding van merinowol.

Het is zelfs zo dat je een zomer T-shirt of singlet dagen achter elkaar kan dragen tijdens het wandelen of fietsen en een week niet hoeft te wassen. Dan nog gaat het niet stinken! Deze bijzondere eigenschap vind je alleen in merinowollen ondergoed en dat maakt de kleding perfect om te dragen in de zomer.

Sporten met een merinoshirt of hemd kan overigens ook, al vind ik zelf dat dit af en toe wel net even te warm is. Het niet stinken, maar ik kon op een hete zomerdag mijn warmte niet goed kwijt. Misschien een kwestie van wennen?

Ben je van plan om te gaan wandelen met een merinowol shirt, dan zou je ook de versie kunnen nemen met lange mouwen. Je beschermt jezelf dan meteen tegen de zon en muggen en het is niet per se warmer dan een shirt met korte mouwen. Zelf draag ik vaak een shirt met lange mouwen als ik op pad ben met de rugzak en lange wandeltochten maak. Ik vind het dan vooral in de zomer fijn om een merinowol shirt met lange mouwen te dragen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.