Jeukt merinowol kleding?

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 09:46

De meest gehoorde zinnen als ik het over merinowol zijn is: "merinowol kriebelt toch? Gaat dat niet heel erg jeuken?".

Ik moet dan altijd een beetje lachen, want die vooroordelen zijn behoorlijk achterhaald. Vroeger had je wol van het schaap waar truien van gebreid werden en ja, die kriebelen wel! Oma was dagen bezig om de mooiste creaties in elkaar te breien en voor je het weet had je een boekenlegger waar je armen en nek doorheen konden en liep je als een Michelin mannetje vol pluisjes op weg naar school. Super warm, dat wel.

Het wol van een merinosschaap is heel wat anders. Deze wol is super fijn en kriebelt absoluut niet. Tenzij je allergisch bent voor wol, dan is het even proberen of dat ook geldt voor merinowol.

De structuur van de woldraden zijn anders (veel dunner en zachter) dan die van het gewone wol zoals Oma dat altijd thuis had. Als de kwaliteit van de merinoswol goed is, is het zelfs zachter dan katoen. Je kan het dus de hele dag dragen zonder jeuk te krijgen.

Merinowol jeukt of kriebelt niet.

Afbeelding: © vdp.com

Merinoswol jeukt niet, kriebelt ook niet in de zomer

Merinoswol jeukt niet omdat de structuur van de wol super fijn is. Ook als het verwerkt is als een hemd of T-shirt of zelfs een boxershort, zal het niet gaan jeuken. Trust me!

Zelfs in de warme zomermaanden en je aan het zweten bent omdat het veel te warm is kun je merinoswol dragen, zelfs dan jeukt merino kleding niet.

Als je dus op zoek bent naar mooi ondergoed dat niet kriebelt en de hele dag lekker zit, neem dan merinoswol ondergoed. Gegarandeerd prettig om te dragen en bovendien gaat merinowol niet stinken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.