Hoe blijf je binnen warm met de kachel laag?

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 14:09

Nu energie besparen thuis steeds belangrijker wordt door de hoge gasprijzen, is het verstandig om na te denken over andere manieren om thuis binnen warm te blijven zonder dat je de kachel hoog zet. Hoe blijf je binnen warm met de kachel laag?

Natuurlijk kun je elk uur even vijf keer de trap op- en af rennen, of even een flink aantal kniebuigingen maken, maar dat gaat natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Vooral oudere mensen hebben het binnen snel koud, ook al staat de kachel hoog.

Zelf werk ik veel met een fleece deken of wollen deken en leg die over mijn knieën als ik thuis op de bank zit, of achter de computer aan het werk ben. Als ik mijn enkels en mijn knieën warm kan houden, of kan beschermen tegen te snel afkoelen, dan blijft de rest van mijn lichaam veel langer warm.

Een toevoeging die ik gebruik is het dragen van Woolpower merinowol kleding. Vooral sinds ik in het bezit ben van de wollen trui van Woolpower, heb ik het thuis een stuk aangenamer dan voorheen.

Het mooie van deze trui, je kan hem als vest dragen bijvoorbeeld, is dat je hem eigenlijk de hele dag gewoon aan kunt houden. Ook als je naar buiten gaat is het een hele fijne trui om te dragen omdat hij lekker warm is.

Laatste maten!

Woolpower Full Zip Jacket 400

€ 174,95
Laatste maten!

Woolpower Full Zip Jacket 400

€ 174,95

Artikelnummer: 7234

De 400 serie is minder warm dan de 600 serie, maar nog steeds heel warm! Deze trui van merinowol en een klein beetje polyester kun je over je gewone kleding heen dragen als een vest of trui met rits. Als het weer het toelaat als laatste laag, en anders kun je hieroverheen nog een regenjack of windjack aan doen. Zo creëer je het ideale lagensysteem en blijf je heerlijk warm als het koud is.

Hoe kan het dat deze merinowol trui zo warm is?

De binnenzijde van de trui is voorzien van TerryLoops (net als de thermokleding trouwens) en deze lusjes kunnen enorm veel stilstaande lucht vasthouden. Deze stilstaande lucht is door je lichaam prima op temperatuur te houden en door die lusjes blijft die lucht dus precies op de juiste plek om je lichaam heen hangen, als het ware.

Je creëert zo een cocon van stilstaande lucht om je heen waardoor je het in de kou veel langer kan uithouden.

De merino trui is er in twee verschillende typen; een versie uit de Woolpower 400 serie en een versie uit de Woolpower 600 serie. Ze zijn beiden gelijkwaardig, alleen is de 600 serie een stuk dikker dan de 400 serie. Voor binnenshuis gebruik om warm te blijven met de kachel laag is de Woolpower 400 Zip jacket een hele goede keus.

Bespaar rond de 200 Euro per jaar door je kachel lager te zetten.

Je kan de kachel nu doorgaans een stuk lager zetten dan je gewend bent. Stel dat je de kachel normaal op 20 hebt staan, dan kun je met deze trui aan de kachel makkelijk op 18 zetten. Afhankelijk van hoe goed je huis geïsoleerd is kun je hiermee per jaar ongeveer 200 Euro per jaar besparen.

"Als je de verwarming een graadje lager zet, en dat dus voorheen niet deed, dan scheelt je dat 200 euro per jaar", zegt energie-expert Puk van Meegeren van Milieu Centraal.

Ik heb de berekening niet zelf gedaan en sowieso fluctueren de gasprijzen natuurlijk behoorlijk momenteel, maar.... Wauw, dat is nogal wat! En het loont dus zeker de moeite om te investeren in een warme trui zodat je thuis de kachel lager kan zetten om energie te besparen.

Wil je meer informatie over energie besparen thuis, kijk dan op de website van (bijvoorbeeld) Milieucentraal. Hier staan een hoop tips die met de verwarming van je huis te maken hebben.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.