Bezuinigen op je energierekening

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 10:09

Kun je bezuinigen op je energierekening door warme kleding te dragen? Ja, dat kan! Draag thuis thermo ondergoed onder je gewone kleding of draag een merinowol trui. Hiermee houd je veel warmte vast en dan hoef je de verwarming niet zo hoog te zetten.

Je kan ervoor kiezen om onder je gewone blouse of trui bijvoorbeeld een wat dikker thermoshirt of hemd te dragen zodat je je lichaamswarmte goed kan vasthouden. Hoe meer lichaamswarmte je vasthoudt, des te lager kan je de verwarming zetten.

Thermokleding die hier heel geschikt voor is, is vaak thermisch ondergoed dat je ook zou dragen als je op wintersport zou gaan.

Op wintersport adviseer ik altijd thermo ondergoed te dragen van merinoswol van een dikte 200 of meer. Daarmee houd je veel warmte vast en kun je toch nog blijven bewegen zonder dat je te veel gaat zweten. Datzelfde thermo ondergoed kun je ook gewoon onder je dagelijkse kleding dragen.

Bespaar je op je energie door merinoswol kleding te dragen

Enkele voorbeelden (in willekeurige volgorde) van geschikt ondergoed met merinowol om dagelijks te dragen in de winter zijn:

  • Woolpower 200 serie
  • Odlo Natural Warm serie
  • Icebreaker Merino 200 serie

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar kijk even goed naar de dikte van de onderkleding. Het is niet verstandig om hele dikke thermokleding te dragen omdat dat het teveel aan warmte juist niet kan ontsnappen en dan kun je het benauwd krijgen. Je weet wel, ineens een plofkop en de hitte stijgt naar je hoofd.

Zelf draag ik graag de Woolpower en Icebreaker thermokleding omdat die het meest allround zijn wat betreft activiteiten in en om het huis. Ik kan er mee op de fiets naar het werk, maar ik kan er ook thuis als ik vrij ben een hele dag in rondlopen zonder dat het te warm wordt.

Ik zet thuis de verwarming maximaal op een graad of 18 Celsius en draag merinowol ondergoed onder mijn gewone kleding om warm te blijven. Het scheelt op jaarbasis honderden Euro's (als je consequent bent!) en bovendien is het goed voor het milieu.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.