Vaude merinowol kleding

Vaude merinowol kleding is warm, zacht en het ondergoed kriebelt niet. Vaude kleding wordt klimaatneutraal vervaardigd in Europa en bevat de fijnste merinowol in combinatie met polyester. Het grote voordeel van deze mix is dat de merinowollen kleding van Vaude sneller droogt dan vergelijkbare thermokleding van andere merken en dat het bovendien heerlijk zacht aanvoelt op de huid.

Vaude focust zich op een zo breed mogelijke toepasbaarheid van het merino ondergoed. Eén type shirt of broek is zowel geschikt voor bijvoorbeeld wandelen, alpineskiën, bergwandelen, fietsen of vrije tijd. Zo heb je minder kleding nodig en is je ecologische voetafdruk een stuk minder dan wanneer je voor elke activiteit een ander thermoshirt zou aanschaffen. Dat maakt de kleding van Vaude zo ideaal; multifunctioneel inzetbaar onder alle omstandigheden!

Fair Wear: eerlijke werkomstandigheden en eerlijke lonen

Geproduceerd in Europa. Als lid met Leader-status bij de onafhankelijke organisatie Fair Wear zet VAUDE zich in voor eerlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen. Daarnaast is dit product klimaatneutraal: de emissies afkomstig van materialen, productieproces en verzending werden holistisch bepaald en systematisch verminderd. Momenteel niet vermijdbare emissies werden volledig via de onafhankelijke non-profitorganisatie "myclimate" gecompenseerd.